[ejabberd] Error with spooled data

Davidson Rodrigues Paulo davidsonpaulo at gmail.com
Mon Oct 1 22:38:06 MSD 2007


Hi all,

It's fixed. I just removed /var/lib/ejabberd/spool/local_config.DCD
and restarted the server.

Thanks,

Davidson

2007/9/28, Davidson Rodrigues Paulo <davidsonpaulo at gmail.com>:
> Hi all,
>
> I'm using eJabberd 1.1.3 on a Fedora Core 6 with Linux kernel 2.6.19.
> It's running pretty good since I've installed and configured it,
> without interruptions or any kind of problems. eJabberd it's really a
> wonderful software.
>
> This afternoon I've modified it's configuration in an attempt to use
> Active Directory authentication instead of OpenLDAP, which is being
> used by now. I did the following:
>
> # cd /etc/ejabberd
> # cp -a ejabberd.cfg ejabberd.cfg.bkp
> # vim ejabberd.cfg
> # service ejabberd stop
> # service ejabber start
>
> After this, I was unable to authenticate myself, so I undid the changes:
>
> # mv ejabberd.cfg.bkp ejabberd.cfg
> # service ejabberd stop
> # service ejabberd start
>
> So, for my surprise, I still was unable to authenticate. I have
> restarted eJabberd many times and at least I have restarted the entire
> virtual machine (a Xen guest), but it not worked.
>
> So, I did this:
>
> # service ejabberd stop
> # cd /var/lib
> # tar cp ejabberd | gzip -9 > ejabberd.tgz
> # rm -rf ejabberd/*
> # service ejabberd start
>
> The problem with the authentication so was solved. But I've lost all
> information about shared rosters and other changes. So I did:
>
> # service ejabberd stop
> # cd /var/lib
> # rm -rf ejabberd
> # tar zxpf ejabber.tgz
> # service ejabber start
>
> And the problem with authentication returned.
>
> As you could see, the problem is with spooled data under
> /var/lib/ejabberd/spool. But I don't know how do fix this without
> losing all my configuration.


More information about the ejabberd mailing list