[ejabberd] ejabberd and XEP-0133

Zbyszek Żółkiewski zbyszek at toliman.pl
Thu May 22 21:06:12 MSD 2008


this is from Psi console:

 <iq type="set" to="jabster.pl" id="abfda" >
<command xmlns="http://jabber.org/protocol/commands" node="
http://jabber.org/protocol/admin#end-user-session"
sessionid="2008-05-22T17:01:27.999381Z" >
<x xmlns="jabber:x:data" type="submit" >
<field type="hidden" var="FORM_TYPE" >
<value>http://jabber.org/protocol/admin</value>
</field>
<field type="jid-single" var="accountjid" >
<value>testiusz33 at jabster.pl</value>
</field>
</x>
</command>
</iq>


<iq from="jabster.pl" type="result" to="zbyszek at jabster.pl/Laptop"
id="abfda" >
<command xmlns="http://jabber.org/protocol/commands" status="completed"
node="http://jabber.org/protocol/admin#end-user-session"
sessionid="2008-05-22T17:01:27.999381Z" />
</iq>

<presence from="testiusz33 at jabster.pl/toliman" type="unavailable"
to="zbyszek at jabster.pl/Laptop" >
<status>Replaced by new connection</status>
</presence>

and it seams to work ok...are you using patch from EJAB325 or using
ejabberd2.0 ?

On Thu, May 22, 2008 at 6:53 PM, Sean Dilda <sean at duke.edu> wrote:

> Has anyone had luck getting XEP-0133 commands working with ejabberd?
>
> I ran across https://support.process-one.net/browse/EJAB-325 which
> claims some of the commands work in ejabberd 2.0.0.  However, every time
> I try one, ejabberd gives me a bad request response.
>
> Here's an example:
>
> I send (as an admin):
>
> <iq from='sean at test.server/pidgin' id='end-user-session-1'
> to='test.server' type='get' lang='en'>
>         <command xmlns='http://jabber.org/protocol/commands'
> action='execute' node='http://jabber.org/protocol/admin#end-user-session'/<http://jabber.org/protocol/admin#end-user-session%27/>
> >
>
> </iq>
>
> And I receive:
>
> <iq from='test.server' to='sean at test.server/pidgin'
> id='end-user-session-1' type='error'>
>         <command xmlns='http://jabber.org/protocol/commands'
> action='execute' node='http://jabber.org/protocol/admin#end-user-session'/<http://jabber.org/protocol/admin#end-user-session%27/>
> >
>         <error code='400' type='modify'>
>                 <bad-request xmlns='urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-stanzas'/>
>         </error>
> </iq>
>
>
> I've only tried a couple so far, but the result always seems to be the
> same.  I even tried limiting my testing to the commands that jira claims
> are implemented in ejabberd 2.0.0
>
> The stanza I sent is just a slightly modified version of the example
> from http://www.xmpp.org/extensions/xep-0133.html#end-user-session
>
>
> If anyone can offer any insight in this, I'd appreciate it.
>
>
> Thanks,
>
>
> Sean
> _______________________________________________
> ejabberd mailing list
> ejabberd at jabber.ru
> http://lists.jabber.ru/mailman/listinfo/ejabberd
>



-- 
pozdrawiam,
Zbyszek Żółkiewski
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.jabber.ru/pipermail/ejabberd/attachments/20080522/3f463c62/attachment.htm 


More information about the ejabberd mailing list