[ejabberd] trouble setting up anonymous login support

sofia cardita sofiacardita at gmail.com
Sun Apr 18 21:36:50 MSD 2010


Hi,

My name is Sofia Cardita and I'm entering the strange and wonderful world of
xmpp. Currently I'm trying to use speeqe to set a chat web client but in a
local install I'm having trouble setting up anonymous support.

So in ejabberd.cfg I have the following:

domain
{hosts, ["thisislove-MacBook-2.local"]}.

auth
{host_config, "thisislove-MacBook-2.local", [{auth_method, [internal,
anonymous]},
                              {allow_multiple_connections, false},
                              {anonymous_protocol, both}]}.


The server responds with this per the initial post speeqe sends

<body xmlns='http://jabber.org/protocol/httpbind'
sid='f89bf034b02fa6b884bb0c55be3f1f69e45e3866' wait='60' requests='2'
inactivity='30' maxpause='120' polling='2' ver='1.8'
from='thisislove-macbook-2.local' secure='true' authid='353072658'
xmlns:xmpp='urn:xmpp:xbosh' xmlns:stream='http://etherx.jabber.org/streams'
xmpp:version='1.0'><stream:features xmlns:stream='
http://etherx.jabber.org/streams'><mechanisms
xmlns='urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-sasl'>*
<mechanism>DIGEST-MD5</mechanism><mechanism>PLAIN</mechanism>*</mechanisms><register
xmlns='http://jabber.org/features/iq-register'/></stream:features></body>

Shouldn't it have ANONYMOUS if anonymous login was correctly configured?

Can you help?

Sofia
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.jabber.ru/pipermail/ejabberd/attachments/20100418/15ad6264/attachment.html>


More information about the ejabberd mailing list