[ejabberd] mucsub issue

jacob jabber ejabberd.jacob at gmail.com
Tue Sep 19 08:39:58 MSK 2017


I use ejabberd 17.01, enables carbon_copy and uses mucsub
I subscibe user1, user2 in g1' group, user1 have two resource(A and B).
when user2 send message to g1 group, user1/A and user2/B receive messages,
but when user1/A join to g1 group, user1/B did'nt receive message, why one
of devices join to group another device (all device are subscibe) don't
receive messages?


muc  room :
| g1 | conference.example.com | [{title,<<>>},
{description,<<>>},
{allow_change_subj,true},
{allow_query_users,true},
{allow_private_messages,true},
{allow_private_messages_from_visitors,anyone},
{allow_visitor_status,true},
{allow_visitor_nickchange,true},
{public,false},
{public_list,false},
{persistent,true},
{moderated,true},
{members_by_default,true},
{members_only,true},
{allow_user_invites,false},
{password_protected,false},
{captcha_protected,false},
{password,<<>>},
{anonymous,true},
{logging,true},
{max_users,500},
{allow_voice_requests,true},
{allow_subscription,true},
{mam,true},
{presence_broadcast,[]},
{voice_request_min_interval,1800},
{vcard,<<>>},
{captcha_whitelist,[]},
{affiliations,[{{<<"user1">>,<<"example.com">>,<<>>},{owner,<<>>}},
                {{<<"user2">>,<<"example.com">>,<<>>},{owner,<<>>}},
                {{<<"user3">>,<<"example.com">>,<<>>},{owner,<<>>}},
                {{<<"user4">>,<<"example.com">>,<<>>},{owner,<<>>}},
                {{<<"user5">>,<<"example.com">>,<<>>},{owner,<<>>}},
                {{<<"user6">>,<<"example.com">>,<<>>},{owner,<<>>}},
                {{<<"user7">>,<<"example.com">>,<<>>},{owner,<<>>}}]},
{subject,<<>>},
{subject_author,<<>>},
{subscribers,[{{jid,<<"user1">>,<<"example.com">>,<<>>,
                     <<"user1">>,<<"example.com">>,<<>>},
                <<"user1">>,
                [<<"urn:xmpp:mucsub:nodes:messages">>]},
               {{jid,<<"user2">>,<<"example.com">>,<<>>,
                     <<"user2">>,<<"example.com">>,<<>>},
                <<"user2">>,
                 [<<"urn:xmpp:mucsub:nodes:messages">>]},
               {{jid,<<"user3">>,<<"example.com">>,<<>>,
                     <<"user3">>,<<"example.com">>,<<>>},
                <<"user3">>,
                [<<"urn:xmpp:mucsub:nodes:messages">>]},
               {{jid,<<"user4">>,<<"example.com">>,<<>>,
                     <<"user4">>,<<"example.com">>,<<>>},
                <<"user4">>,
                [<<"urn:xmpp:mucsub:nodes:messages">>]},
               {{jid,<<"user5">>,<<"example.com">>,<<>>,
                     <<"user5">>,<<"example.com">>,<<>>},
                <<"user5">>,
                [<<"urn:xmpp:mucsub:nodes:messages">>]},
               {{jid,<<"user6">>,<<"example.com">>,<<>>,
                     <<"user6">>,<<"example.com">>,<<>>},
                <<"user6">>,
                [<<"urn:xmpp:mucsub:nodes:messages">>]},
               {{jid,<<"user7">>,<<"example.com">>,<<>>,
                     <<"user7">>,<<"example.com">>,<<>>},
                <<"user7">>,
                [<<"urn:xmpp:mucsub:nodes:messages">>]}]}]

please help me, thanks in advance
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.jabber.ru/pipermail/ejabberd/attachments/20170919/22765752/attachment.html>


More information about the ejabberd mailing list