<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40"><head><meta http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=us-ascii"><meta name=Generator content="Microsoft Word 14 (filtered medium)"><style><!--
/* Font Definitions */
@font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0cm;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:11.0pt;
        font-family:"Calibri","sans-serif";
        mso-fareast-language:EN-US;}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:purple;
        text-decoration:underline;}
span.EmailStyle17
        {mso-style-type:personal-compose;
        font-family:"Calibri","sans-serif";
        color:windowtext;}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;
        font-family:"Calibri","sans-serif";
        mso-fareast-language:EN-US;}
@page WordSection1
        {size:612.0pt 792.0pt;
        margin:72.0pt 72.0pt 72.0pt 72.0pt;}
div.WordSection1
        {page:WordSection1;}
--></style><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapelayout v:ext="edit">
<o:idmap v:ext="edit" data="1" />
</o:shapelayout></xml><![endif]--></head><body lang=EN-GB link=blue vlink=purple><div class=WordSection1><p class=MsoNormal>Hi All,<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>Apologies for the interruption.  I’m wondering if we could get some assistance with a problem we are having:<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>We’ve been running ejabberd (v2.1.13) with MySQL, on a decent sized machine, for about a year now.  It should be able to handle upwards of 10,000 concurrent users, but we are finding timeout issues with MySQL when the number of concurrent users only reaches 400-450.  This is possibly related to the known bug <span lang=EN>EJAB-1583.<o:p></o:p></span></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>We have also managed to isolate a couple of “custom” modules used as part of the message archiving which may also be the cause of the issue.  The developer who wrote them was not an erlang expert.<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>I suspect the actual issue can be fixed with either a simple config change, minor change to the custom module (its very short) or replacement with a standardised module.<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>What we would love to find is someone who has extensive configuration and module writing experience - or better yet was involved in the core development of ejabberd.<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>Does anyone have suggestions on things to try (eg. recommended MySQL drivers, ejabberd configuration settings etc) … or can recommend a reliable consultant? <o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>Thanks,<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>David<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p></div></body></html>